Tuesday, March 16, 2010

Mohd Ezam Mohd Nor

Fail:Ezam pc.jpg
Mohd Ezam ni dulu dikagumi semasa dalam PKR sebab bila berpidato dan berceramah stail cakap ala- ala Anwar Ibrahim. Bila Anwar ibrahim keluar penjara Ezam mula kabur sebab suaranya tak sedap lagi didengar sumbang tak seoriginal Anwar.
Sehingga sekarang dia masih jadi Anwar tiruan. Macam product dari China... dulu macam produk made in Thailand.
Khabarnya Ezam merajuk dengan Anwar kerana tidak dapat kasih sayang (menurut Tukar Tiub) dan tidak sehaluan dengan Azmin Ali. Jengkel dengan keadaan itu dia pun blah.....
Baru-baru ni penulis berpeluang mengikuti siri ceramah bongkar rahsia Ezam Mohd Nor dan Khir Toyo di Jalan Kebun anjuran Umno/BN pada 14hb March 2010 .
Ezam tak banyak berubah dalam ceramahnya macam dulu jugak. Stailnya... cara pidatonya...bahasanya...suaranya...body langguagenya...memang 100% Anwar lagi!. Sesekali terkucil jadi Najib jap..(macam-macam... Najib PM ada.... Najib penyanyi 80an ada...Najib jurusolek ada....Najib Lorong Hj Taib ada...kah..kah...kah...entahlah!) Sumpah keramatnya...prinsipnya.......1 Melayu!
Yang tak tinggal kelentongnya membuat hadirin terlopong mendengar....rasanya masa tu kalau mulut masuk seranggapun penonton tak rasa... sebab tempat ceramah pun kat hujung kampung..tepi parit....kebun kelapa sawit disebelahnya.....rumah seorang pekerja JPS (Jabatan Parit dan Saliran) yang selalu bawak balik dan tidur dengan Pajero JPS(macam bapak dia punya harta).
Hebat! Ezam memang hebat sebab berguru dengan Anwar..cuma kurang sengat...sebab modal lapuk..isi kandungannya penuh dengan mengutuk Anwar dan menjilat UMNO. Biasalah tur pak....
Ezam mengwarkan dia sekarang bekerja sebagai hero Yayasan Nusantara yang beroperasi dan berpusat di Indonesia..tak tahu lak kat mana opisnya..kat Bali ke...kat Aceh ke...kat Kalimantan ke...entah! memang tak nak ambil tahulah..lantaklah dia...
Selain bersumpah Ezam juga menyumpah....itulah sikap mat kotak ni..memang kotok!
Penulis sebagai seorang penganalisa dan berkecimpung dalam bidang psikitrik, berpendapat Ezam memang dah jam.(bunyinya jem)....atau stuck!(bunyinya semacam f**k).......
Merenung balik apa yang di perkatakan oleh Ezam tu...penulis berfikir kenapa Ezam yang dulu penulis kenali menjilat balik muntahnya!
Sedangkan Ezam terlalu rapat dengan Anwar dan keluarganya...pengasas PKR lagi.!
Nak kata prinsip...he..he..he...he...
Nak kata perjuangan...he...he...he...he...
nak kata maruah...rasanya mcam takde maruah kan?
Nak kata fulus....(Raja Petra Kamaruddin kata duit soros) ......tak ada khabornye....
Nak kata Umno bayor duit.....dia sumpah tak ngaku 1 sen pun(1 sen laku lagi tak?1/2 sen kut?)
Nak kata kena liwat dengan Anwar .....dia tak cakap pun...he...he...he....
Nak kata apa-apalah....
tapi rasa-rasa dari perasaannya ternyata dia amat jengkel, dendam membara, meluat dan sakit hati amat sangat...bukan kepada PKR tapi..pada individu dalam PKR!

p/s:
Pernah terdengar desas-desus Ezam pernah berkata: ( jangan marah kalau tak betul..sebab khabar angin) lebih-kurang begini bunyinya:

" Aku ni...hampir mati kerana PKR(dulu Parti Keadilan)...masuk keluar lokap...masuk jel keluar jel...peluh..panas hujan demi PKR...Akulah pengasas PKR dan reformasi!....berhempas pulas untuk Anwar......Aku tau sangatlah PKR ni...!!!'.

No comments:

Post a Comment

halaman