Tuesday, November 8, 2011

Polis Ambil Keterangan Penganjur Program Seksualiti Merdeka


Polis mengambil keterangan seorang daripada penganjur program kontroversi 'Seksualiti Merdeka 2011' di pejabat Tenaganita, di sini, Isnin.
Empat anggota polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah Brickfields mengambil keterangan Pang Khee Teik kira-kira 4 petang tadi.Turut diambil keterangan ialah bekas presiden Majlis Peguam Datuk S. Ambiga serta aktivis wanita Maria Chin Abdullah dan Pengarah Eksekutif Tenaganita Irene Fernandez.
Pang ketika ditemui pemberita, berkata beliau turut menyerahkan sepucuk surat kepada anggota polis berkenaan untuk disampaikan kepada Ketua Polis Negara Tan Sri Ismail Omar.
"Kami memohon untuk bertemu Ketua Polis Negara bagi menjelaskan matlamat kami dan juga menunjukkan kami tidak lakukan apa yang didakwa meTerbitkan Catatandia," kata Pang.
Aktivis Datin Paduka Marina Mahathir yang turut berada di pejabat Tenaganita, mempertahankan penganjuran program itu dengan alasan program bertujuan mempertahankan hak asasi manusia.
"Dua tahun lepas saya melancarkan program ini, namun tidak timbul sebarang masalah...sebenarnya program itu bertujuan memberi pendidikan kepada kumpulan yang terpinggir," katanya. -BERNAMA

No comments:

Post a Comment

halaman