Monday, October 31, 2011

Letupan besar dekat Lapangan terbang Antarabangsa K.Kinabalu


K.Kinabalu- Isnin Oktober 31, 2011:  Sebuah kereta api berlanggar dengan sebuah lori tangki minyak menyebabkan letupan besar dekat Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu, dekat sini, petang Isnin.
Jabatan Bomba dan Penyelamat Kota Kinabalu mengesahkan kejadian itu dan jumlah kemalangan jiwa belum dapat dipastikan.- BERNAMA

Tiga pekerja binaan cedera apabila balkoni tingkat dua sebuah bangunan runtuh ketika kerja-kerja pengubahsuaian giat dijalankan di Kampung Baru Sungai Buloh dekat sini.Tiga pekerja binaan cedera apabila balkoni tingkat dua sebuah bangunan runtuh ketika kerja-kerja pengubahsuaian giat dijalankan di Kampung Baru Sungai Buloh dekat sini.
Dalam kejadian yang berlaku pada pukul 9.20 pagi Isnin, kesemua mangsa yang berumur antara 35 hingga 50 tahun sedang melakukan kerja kemasan terakhir pada koridor di tingkat tiga banglo berkenaan.
Akibat runtuhan itu, ketiga-tiga mangsa terjatuh bersama lantai koridor berkenaan sebelum dihempap dan mengakibatkan kecederaan teruk di kepala, badan dan kaki mereka.
Kesemua mangsa kini menjalani rawatan di Hospital Sungai Buloh dan keadaan mereka dilaporkan kritikal.

No comments:

Post a Comment

halaman