Tuesday, June 1, 2010

saiful kantoi lagiAnwar memberitahu bahawa, ketika lawatan ke kondo sebentar tadi, mereka tidak dibenarkan melihat unit yang mereka minta untuk lihat, tetapi dibawa melihat unit lain.

Pasukan peguambela yang melawat lokasi petang tadi kecewa selepas gagal melawat unit kondominium Desa Damansara

Salah kunci, itu alasan yang diberikan oleh polis atas kegagalannya membuka sebuah kondominium untuk pemeriksaan mahkamah sebagaimana yang dikehendaki oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Pemeriksaan unit berkenaan adalah penting untuk membuktikan Anwar sedang mempengerusikan sebuah mesyuarat di unit berkenaan ketika pengadu Saiful mendakwa beliau kononnya diliwat di sebuah unit kondominium berasingan.

"Saya bagi tahu tadi bahawa dia salah kunci jadi mereka berikan polis kunci salah jadi kita tak dapat tempat yang dituju ujar Anwar.

" Kami tiba ke kondo awal tapi malangnya kunci kondo 52 yang dikatakan tempat mesyuarat itu tidak ada" ujar peguam Anwar, Sankara Nair.


.....................................................................................

Saiful mendakwa dia diliwat oleh Anwar di sebuah bilik di kondo tersebut sedangkan pada ketika itu Anwar sedang mengadakan mesyuarat di bilik lain! -- kenyataan peguam Karpal Singh dalam Malaysiakini

No comments:

Post a Comment

halaman